zaterdag 27 januari 2018

Thema winter

Bij het thema winter hebben we het soms wel eens koud gehad aan onze handen.  er was speelgoed bevroren in ijs en we moesten dit met schroevendraaiers proberen los te krijgen.  dit was niet echt gemakkelijk en soms duurde dit precies wel uren.
Bij juf Anaïs konden we ook eens het aankleedspel spelen.
 Bij de plasticine hebben we dan geprobeerd om sneeuwmannen te maken.  De juf had er ook ene gemaakt, dus waren er wel wat kleuters die dit natuurlijk ook wilden proberen.
 De poppenhoek werd verrijkt met de winterkledij die ze in de kring eens hebben bekeken.
 Er was ook een dobbelspel.  de kleuters moesten met een dobbelsteen gooien en zien wat ze moesten aandoen.  sommigen waren wel eens goed ingepakt. 
 

  We hebben leren schaatsen met onze vinger.  mooie krulletjes ontstonden er dan.
  We hebben ook geschilderd met gekleurd ijs, dit was super.
 we konden ook schrijven en tekenen in de sneeuw, leuk want het was zo op de tafel.
 In de winter is het heel koud en hebben we met sjaals van iedereen een sjaalmannetje gemaakt.  samen moesten ze dit realiseren want alleen is wat moeilijk.
 
 
 
 
 Om het verschil met koud en warm te vergelijken, hebben we koude en warme pudding gemaakt volgens een stappenplan.
 en dan maar lekker smullen, sommigen vonden dit lekker en anderen niet, maar iedereen heeft toch geproeft.  en sommigen hebben alles opgegeten :)


 in de poppenhoek werd het stappenplan gelegd en het materiaal zodat de kleuters zelf de pudding konden maken.  in de winkel werden er dan ook ijsjes verkocht.
 

met een kleurenspel hebben we de sjaal van kikker gekleurd.  en moesten de kleuters in een chronologische volgorde de prenten leggen om je warm aan te kleden.


 
In de zandbak hebben we kunnen spelen met ijsblokjes.  handschoenen moesten we aandoen, maar sommigen konden dit zonder.
 
 
een heel moeilijk spelletje was het opzuigen van de sneeuwbolletjes en ze in een potje doen.
 
 Tijdens dit thema konden de kleuters ook kiezen voor het verhaal van kikker in de kou op de computer.  als extra werd de tablet ook aangeboden waar de kleuters een spel op konden spelen om de fijne motoriek te oefenen.  Dit vonden ze allemaal heel leuk.Geen opmerkingen:

Een reactie posten